5.ODDAJA: BRAZILIJA

Nasmejano in v barvah sem doživela Brazilijo ob zadnjem obisku novembra lani. V tem tednu je postala druga država na svetu po številu obolelih za covidom-19.

V novi epizodi naše oddaje bomo obiskali slovenskega fotografa Simona Pelstenjaka, ki živi v São Paulu in že več let preučuje staroselce v Amazoniji. Največje mesto Latinske Amerike je center epidemije, a če bo virus dosegel prebivalce v Amazoniji, bo katastrofa še večja, saj nimajo osnovnih pogojev za boj proti bolezni.

Simon Plestenjak živi v Braziliji že več kot petnajst let. Kot fotograf in novinar je sodeloval s publikacijami kot so Folha de São Paul in National. Snemal je kratke dokumentarne filme za UOL in sodeloval pri oglasih za Nike, CocaCola, Jaguar, McDonalds, Budweiser in druge. Več o njem na http://www.simonplestenjak.com

Oddajo si lahko ogledate tukaj:

Brazilski novinar Satoru TakaesuS posebnim vabilom se bo iz Brazilije oglasil tudi novinarski kolega Satoru Takaesu, ki za posebno razstavo zbira fotografije mest po svetu za časa izrednih razmer. Zelo bo vesel tudi prispevkov iz Slovenije. Fotografije svojega kraja za epidemije lahko pošljete na info@mojcamavec.com in posredovali jih bomo naprej v Brazilijo.

Dodaj odgovor