2.ODDAJA: IZRAEL

Izrael je najstarejše krizno območje sveta in za novinarja vedno vroča destinacija, ne glede na to, ali se strinjaš ali ne z njihovo politiko.

V oddaji vas popeljem v svoje najljubše mesto ob sredozemskem morju, v Tel Aviv. To je prvo moderno urbano središče Izraela in sploh eden redkih krajev na svetu, kjer je letnica ustanovitve znana do potankosti: 11.april 1909.

V starem delu mesta bomo srečali Amona Nissima, samooklicanega kralja matkota, športa, ki so si ga izmislili prav na plažah Tel Aviva. V svojem stanovanju je uredil tudi prvi muzej tega športa.

V živo se bo oglasila tudi priljubljena glasbena skupina Willow Mile, ki je med epidemijo obtičala na dveh kontinentih.

Kitarist Niv Kaikov karanteno preživlja v Los Angelesu, pevka Anat Ben Hemo in Matan Amit sta v Tel Avivu. Zaupali nam bodo, kako ustvarjajo v izrednih razmerah in nam tudi zaigrali nekaj svoje glasbe, ki združuje vplive countryja in ameriške folk glasbe. Več o skupini na www.willowmile.com

Izrael je vodilen v svetu po številu inovacij, šteto na prebivalca. Za časa epidemije so se takoj pojavila zagonska podjetja, ki ponujajo inovativne rešitve v boju proti COVID-19. Več o tem z Boštjanom Kočarjem, ki že vrsto let promovira izraelske rešitve v svetu.

Dodaj odgovor