1.ODDAJA: ŠPANIJA

Španija je moja prva popotniška ljubezen in tudi prva destinacija, ki sem jo obiskala za oddajo Čez planke na TV Slovenija. Danes je Španija ena od evropskih držav, ki jo je epidemija COVID-19 najbolj prizadela. Kako te dni preživlja David Lindo, tv osebnost in avtor številnih publikacij iz Velike Britanije, ki za BBC pripravlja tudi serijo oddaj o opazovanju ptic po svetu? David zadnja leta živi v Meridi in pokazal nam bo, kako tudi za časa izrednih razmer z domače terase spremlja neverjetno pestro ptičjo druščino. Več o Davidu na www.theurbanbirder.com 

Andaluzija je Španija za začetnike. Fiesta, siesta, tapasi, bikoborbe in flamenco so vsi doma na jugu Španije. Iz Sevilje se bo oglasila Anabelle Križnar, umetnostna zgodovinarka, ki predava na tamkajšnji  univerzi. Na svojem FB profilu objavlja posnetke Sevilje, kakšne ne poznamo – povsem praznega, opustošenega mesta. Skupaj se bova spomnili obiska najbolj znanega seviljskega dogodka, ferije de abril, kjer bodo podobe Španije zaživele v najlepši obliki.

Španci niso taki krompirjevci kot Slovenci, a imajo posrečen izraz za take kot smi mi: paperos. Če ste se tudi vi v tem času prenajedli praženega, restanega, tenstanega in drugega krompirja, potem je skrajni čas za nov recept!

Dodaj odgovor